Dünya’da ilk Ambalajlamalar yaprak gibi doğal malzemelerle başlamıştır. 1900’lü yılların başında ise plastiğin keşfedilmesiyle birlikte kâğıt ambalajın yerini alacak ambalaj malzemesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Plastiklerin ambalaj uygulamalarında kullanılması genel olarak 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başlanmıştır. Polietilen savaş yıllarında çok miktarda üretilmiş ve savaştan hemen sonra piyasada kolayca bulunan bir malzeme haline gelmiştir. Başlangıçta ekmek ambalajlarında kullanılan yağlı kâğıdın yerini almıştır. Plastik ambalajın sektöründeki büyümesi 1970’li yıllardan bu yana hız kazanmıştır. Plastik ambalaj sektörünün vazgeçilmezi ve tüm sektörlerin kullanmakta olduğu Streç Film ise ülkemizde 90’lı yılların başında üretilmeye başlanmış ve günümüz teknolojisi ve şartları ile daha önceleri kullanılan malzemeler yerlerini, artık kullanımı daha uygun ve ekonomik olan plastik ( Streç Film ) ve cam gibi malzemelere bırakmıştır. Plastik ambalaj petrol rafinelerinden çıkan çeşitli ürünlerin petrokimya tesislerinde işlenmesi ile elde edilir. Dünya’da üretilen toplam petrolün sadece % 4’ü plastik üretimi için kullanılmaktadır. Plastik üretiminde kullanılan bu % 4 oranının ise sadece % 3’ü plastik ambalaj üretiminde kullanılmaktadır. Plastikler ( Streç Filmler ) hem daha az malzeme ile daha çok ambalaj üretilebileceği için, hem de şekil verme kolaylığından dolayı sektörde daha da tercih edilebilir bir hale gelmiştir.
Streç Film Nedir, Nasıl Kullanılır, Tüm Merak Edilenler isimli bu makalemizde Ucuz Streç, uygun fiyatlı streç, streç film maliyetleri nasıl düşürülür? Stretch film giderlerinde nasıl tasarruf sağlanır. Aldığımız streç film fiyatı uygun mu? Streç Film alırken nelere dikkat etmeliyiz? Streç film alırken yapılan hatalar nelerdir? Ucuz streç film nasıl alabiliriz? gibi soruları ve hatta daha fazlasını cevaplamaya çalışacağız.
Endüstrilerin neredeyse %90’ı streç film kullanmaktadır. Streç film ürünleri bir arada tutar, tozlanmasına engel olur. Nemden ve ıslanmaktan korur. Ambalaj konusunda önemli bir elemandır. Bu da kullanıcıların ambalaj giderlerinde önemli bir paya sahip olmasını beraberinde getirir. Ucuz streç ararken veya ucuz streç aldığımızı zannederken düştüğümüz hatalar aşağıdaki soruların cevaplarında saklıdır.
  • Gerçekten ürünümüze uygun streç kullanıyor muyuz?
  • Streç fiyatını alırken birim fiyatına göre mi değerlendiriyoruz?
Gerçekten ürünümüze uygun streç kullanıyor muyuz? Pazara uzun yıllar boyunca 17 micron ve 23 micron kalınlığında streç filmler sunuldu. %100’e varan uzama kabiliyetleri ile ambalaj elemanları arasında kendine iyi bir yer edindi. Gelişen teknoloji ile 17 mikron ve 23 mikron olan seçenekler; 8 micron, 10 mikron, 12 mikron, 15 mikron, 17 micron, 20 mikron ve 23 micron olarak çeşitlendi. %100 olan uzama oranı %200 hatta %300’lere kadar yükseldi. Eğer ürünlerimizi 20 micron kalınlıktaki yeni nesil bir streç film ile doğru şekilde ambalajlayabiliyorken, hala 23 mikron kullanıyorsak veya 15 micron yeni nesil bir stretch film ile doğru bir şekilde ambalajlama yapabiliyorken hala 17 micron stretch film kullanıyorsak, fiyatı ne olursa olsun fazladan para harcıyoruz demektir.
Sizde doğru ürünü bulmak ve detaylı bilgi almak için iletişim bölümümüzden bize ulaşabilirsiniz.
ARADIĞINIZ TÜM AMBALAJ ÜRÜNLERİ BAŞARI TEMİZLİK'TE!

AMBALAJ GRUBU ÜRÜNLERİMİZ

DAHA FAZLA ÜRÜN KEŞFETMEK İÇİN LÜTFEN İLGİLİ KATEGORİYE İLERLEYİNİZ.

GENEL ÜRÜN KATEGORİLERİ